Üniversitemiz 2019 Stratejik Plan Değerlendirme Raporu Yayınlandı

28 Nisan 2020 Salı

Kamu İdarelerinde Stratejik Planlamaya İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğinin 16. Maddesinin 1.fıkrasında; “(1) İzleme ve değerlendirme sürecinde temel sorumluluk üst yöneticidedir. Hedeflerin ve ilgili performans göstergeleri ile risklerin takibi, ilgili hedeften sorumlu birimin harcama yetkilisinin; harcama birimlerinden hedeflere ilişkin alınan gerçekleşme değerlerinin toplulaştırılması ve üst yöneticiye sunulması ise strateji geliştirme biriminin sorumluluğundadır…” denilmektedir. Bu sebeple üniversitemiz “2019 Yılı Stratejik Plan Değerlendirme Raporu” hazırlanarak kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.

Değerlendirme Raporunun hazırlama sürecinde, üniversitemiz harcama birimlerinden sorumlu oldukları hedefler kapsamındaki verileri, kısa adı GÜYBİS olan Giresun Üniversitesi Yönetim Bilgi Sistemine işlemeleri istenmiştir. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı uzmanları tarafından tüm veriler hedef ve gösterge bazlı teker teker ele alınarak, ulaşılan hedefler ile ulaşılamayan hedefler tespit edilmiştir. Daha sonra hedefte sapma olanlarla ilgili olarak “hedefe ilişkin sapmanın nedenleri” ile “hedefe ilişkin alınacak önlemler” belirlenmiştir. Son olarak tüm performans göstergelerine ait veriler; ilgililik, etkililik, etkinlik ve sürdürülebilirlik açılarından ele alınarak değerlendirmeye tabi tutulmuştur. Ayrıca; etkililik açısından ulaşılan hedeflerin üst politikalara katkısı da raporda değerlendirilmiştir.

“2019 Yılı Stratejik Plan Değerlendirme Raporu”; “üst yönetici sunuşu” ile “giriş”, “performans göstergeleri bazında hazırlanan stratejik plan değerlendirme tabloları”, “elde edilen sonuçların planın geleceği üzerindeki etkileri”, “temel riskler” ve temel kapasite ihtiyaçları” bölümlerini içermektedir.

Kamu İdarelerinde Stratejik Planlamaya İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliği ve Üniversiteler İçin Stratejik Planlama Rehberine uygun olarak hazırlanan “2019 Yılı Stratejik Plan Değerlendirme Raporu”  Başkanlığımız web sayfasından kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.

2019 Yılı Stratejik Plan Değerlendirme Raporuna ulaşmak için lütfen tıklayınız.