Strateji Geliştirme Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

07 Ağustos 2024 Çarşamba

Üniversitemizin 2025-2029 dönemini kapsayan yeni stratejik plan hazırlıkları, Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can tarafından 31 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan genelge ile başlatıldı.

Kamuda stratejik planlama, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kapsamında yayımlanan "Kamu İdarelerince Hazırlanacak Stratejik Planlar ve Performans Programları ile Faaliyet Raporlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" ve "Üniversiteler İçin Stratejik Planlama Rehberi (2021 Sürümü)" hükümlerine göre yürütülmektedir. Bu çerçevede, stratejik plan çalışmalarını en üst düzeyde yönlendirmek amacıyla kurulan Strateji Geliştirme Kurulu, 2025-2029 Stratejik Plan çalışmalarını değerlendirmek üzere, 07 Ağustos 2024 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın başkanlığında Rektörlük Toplantı Salonunda bir araya geldi.

Toplantı, Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın 2020-2024 Stratejik Planı’na ilişkin değerlendirmeleri ile başladı. Ardından, 2025-2029 Stratejik Planı için ilgili komisyonlar tarafından tamamlanan "Durum Analizi", "Geleceğe Bakış", "Farklılaştırma Stratejisi" ve "Strateji Geliştirme" bölümleri Strateji Geliştirme Kurulu’nun değerlendirmesine sunuldu. Ayrıca toplantıda stratejik planda yer alacak olan 5 stratejik amaç, 23 hedef ve 100 performans göstergesi incelendi. Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, Giresun Üniversitesinin 4. dönem stratejik planının devletin kalkınma planları ve orta vadeli programlar gibi üst politika belgeleri ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, YÖK ve YÖKAK gibi üst düzey kurumların planlarına ve performans göstergelerine uyumlu olarak hazırlandığını, özellikle ihtisaslaşma alanı olan fındık konusunda hedefler ve performans göstergeleri içerdiğini belirtti. Toplantı, üniversitemizin stratejik planında belirlediği hedeflere ulaşabilmesi için alınabilecek önlemler ve iyileştirme faaliyetleri hakkında fikir alışverişi ile sona erdi.

Toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Güven Özdem, Prof. Dr. Hüseyin Şahin, Prof. Dr. Emel Uzunoğlu ve Strateji Geliştirme Kurulu üyeleri katıldı.