Üniversitemiz 2020 Yılı Stratejik Plan İzleme Raporu Yayınlandı

28 Eylül 2020 Pazartesi

Kamu İdarelerinde Stratejik Planlamaya İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 16. Maddesinin 1.fıkrasında; “(1) İzleme ve değerlendirme sürecinde temel sorumluluk üst yöneticidedir. Hedeflerin ve ilgili performans göstergeleri ile risklerin takibi, ilgili hedeften sorumlu birimin harcama yetkilisinin; harcama birimlerinden hedeflere ilişkin alınan gerçekleşme değerlerinin toplulaştırılması ve üst yöneticiye sunulması ise strateji geliştirme biriminin sorumluluğundadır…"  denilmektedir. Bu sebeple Üniversitemiz “2020 Yılı Stratejik Plan İzleme Raporu" hazırlanarak kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.

İzleme; amaç ve hedeflere göre kaydedilen ilerlemeyi takip etmek amacıyla uygulama öncesi ve uygulama sırasında sürekli ve sistematik olarak nicel ve nitel verilerin toplandığı ve analiz edildiği tekrarlı bir süreçtir.  Performans göstergeleri aracılığıyla amaç ve hedeflerin gerçekleşme sonuçlarının belirli bir sıklıkla izlenmesi ve belirlenen dönemler itibarıyla raporlanarak yöneticilerin değerlendirmesine sunulması, izleme faaliyetleri açısından önem arz etmektedir.

Üniversitemiz 2020 yılı ilk altı ayı kapsayan İzleme Raporunun hazırlanması sürecinde, harcama birimlerinden sorumlu oldukları hedefler kapsamındaki verileri, Giresun Üniversitesi Yönetim Bilgi Sistemine (GÜYBİS) işlemeleri istenmiştir.  Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı uzmanları tarafından tüm veriler değerlendirmeye tabi tutularak Üniversitemiz 2020 Yılı Stratejik Plan İzleme Raporu oluşturulmuştur.

Kamu İdarelerinde Stratejik Planlamaya İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ile Üniversiteler İçin Stratejik Planlama Rehberine uygun olarak hazırlanan “2020 Yılı Stratejik Plan İzleme Raporu” Başkanlığımız web sayfasından kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.

2020 Yılı Stratejik Plan İzleme Raporuna ulaşmak için lütfen tıklayınız.